Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

szülinapEseményekben, programokban gazdag év van mögöttünk, a TÁMOP 3.2.4-nek köszönhetően. Az iskola tanulóinak és pedagógusainak minden rétegét megmozgatták a pályázat keretei között zajló könyvtári rendezvények. Igaz, sokszor kívántam, bárcsak inkább 5 évre elosztva kapnánk meg ugyanezeket a forrásokat, lehetőségeket, de mégis örülök, mert megpezsdült és megújult a könyvtári élet.
A projektben résztvevő Heves megyei iskolai könyvtárak - mi nyolcan - élő példái, bizonyítékai vagyunk az iskolai könyvtárak idei nemzetközi szlogenjének, mely szerint „az iskolai könyvtár mindenre képes”.
Az én könyvtáramban volt sok-sok versírás, szavalás, blogolás, „netes szimatolás”, versenyszerű honfoglalózás, reformkori kaszinózás, Internet Fiesta. Megidéztük Kodály Zoltánt, helyünkbe hozták és megfoghattuk Gárdonyi Géza naplóját és pecsétnyomóját, mesét mondtak a felsősök és a nagymamák a kicsiknek, gyártottunk ex librist, kártyát és társasjátékot, rengeteget rajzoltunk és vetélkedtünk.
A felnőtteknek, pedagógusoknak, szülőknek is kínáltunk programokat: kompetenciafejlesztő bemutató órát, előadást az olvasásról, máskor a mai magyar gyermekirodalomról.
Találkozhattunk neves költőkkel (Lackfi János, Nyulász Péter), irodalomkutatóval (Lovász Andrea), múzeumpedagógussal.
Szakértői támogatással elkészült a könyvtár új pedagógiai programja.
Az elmúlt tanévben tehát a könyvtárban sok minden történt, s akárhogy is nézzük, ez jó dolog. Bár a rendezvények elmúltak, a projekt lezárult, de az élmények megmaradtak, s a lendületből, remélem, marad 2011-re is. A Költögető blog is megy tovább még jó sokáig – amíg csak tart az írogató gyerekek alkotókedve.
Boldog, olvasmányélménekkel teli új évet kívánok a könyvtár és a blog minden olvasójának!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr374928831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása