Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

sportMint bizonyára hallottatok róla, iskolánknak ez a 30. tanéve. Azaz már 30 éve koptatják padjait és sportpályáit a gyöngyösi Kálváriaparton vagy azon is túl lakó általános iskolás diákok. Igazán megérdemelne már egy indulót! Olyat, amit minden diák kívülről fúj, és fülbemászó dallamával közösen el tudjuk énekelni, ha alkalom adódik rá. Például a december 19-ére tervezett jubileumi gálánkon, a sportnapon, egyéb rendezvényeken, versenyeken. Találjuk ki közösen a szövegét, melyet Reviczki Tamás, legmuzikálisabb tesitanárunk fog megzenésíteni. Zenekarával rockzenét játszik, így remélhetjük, hogy velőtrázóan temperamentumos indulót komponál majd a közösen írt szövegünkre.
Miről szóljon az indulónk? A sport (sportágak, melyekben jók vagyunk) és a tanulás mindenképpen legyen benne. Nem kell hosszú szöveg. Legyen refrénje. A sorok lehetőleg 11 szótag hosszúak legyenek.

Kezdődhetne mondjuk így:

Kálváriaparti iskola vagyunk,
Kálváriaparton van az otthonunk
Itt éljük és töltjük mindennapjaink,
Nevelni próbálnak a tanáraink...
...
Folytassátok ezt, vagy lehet más kezdősora is!
A legjobb versíró(k) jutalomban részesülnek.

A verset még az őszi szünet előtt készítsétek el, legkésőbb október 28-áig adjátok le magyartanárotoknak vagy Marika néninek a könyvtárban. SZÜLŐK IS BESEGÍTHETNEK!

Két sportinduló kedvcsinálónak a YouTube-ról:

Örök Újpest

Győri ETO induló

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr854928858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása