Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

kutyaperselyEl tudjátok képzelni, milyen volt a családok, gyerekek, élete 30 évvel ezelőtt?

Tegyünk időutazást 1982-be, a mai szülők gyerekkorába! Segítségül hívhatjuk a korabeli tárgyakat, melyeket ma már nem használunk. Vagy amiket ma is ismerünk, használunk, és akkoriban születtek meg. Továbbá felkutathatjuk az 1982-es év legjelentősebb eseményeit, melyek máig hatóan megváltoztatták az emberek hétköznapjait.
Gyűjtsünk együtt tárgyakat, eseményeket 1982-ből, iskolánk születésének évéből!

I.Gyűjtsetek az iskolai élettel kapcsolatos tárgyakat: iskolaszereket, iskolaköpenyt, fotókat, amelyek iskolánk születésére és első éveire utalnak.

II. Kérdezzétek meg szüleiteket, nagyszüleiteket, van-e otthon 1982-ből származó bakelitlemez (pl. az Abbától, a Boney-M.től, Koncz Zsuzsától, Első Emelettől, Vangelistől, stb.)! Megvan-e még a korabeli táskarádió, táskamagnó. El van-e téve néhány korabeli divatos játék? Néhány akkori divat szerint készült ruhadarab vagy lábbeli (pl. alföldipapucs)? Megmaradt-e a színes hetilapok, magazinok valamelyike 1982-ből (Burda, Nők Lapja, Fürge ujjak, Ifjúsági Magazin)?

Feltétlenül szeretnénk kiállítani továbbá:
- autó hátsó ülésére tett bólogató kutyát,
- E.T.-t, tiki-takit, moncsicsit, kutyás perselyt,
- Fabulon reklámot, Trapper farmer reklámot, plakátokat.
- zöldalma szappant, Impulse spray dezodort,
- fotógyűjteményt a korabeli autótípusokról (és autómodelleket, játékautókat),
- korabeli mesefigurák bábjait vagy fotóit (Mézga Géza, Süsü, Kockás fülű nyúl, tv-maci)
moncsicsi

Várjuk a tárgyakat és a további ötleteket az iskolai könyvtárban, lehetőleg még a szünet előtt, de legkésőbb a szünet utáni első héten.

A legtöbb és legérdekesebb kiállítási darabok, érdekes események felkutatóit jutalmazzuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr234928860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása