Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

P1300742vágott.JPGAz 5. és 6. évfolyam könyv- és könyvtárkedvelő diákjainak hirdettük meg az idei könyvtárhasználati vetélkedőt. December 5-én és 6-án 19 bátor jelentkező mérte össze tájékozottságát, könyvtárhasználati ismereteit. 

5 feladatot kellett megoldaniuk. Elsőként egy filmrészlet (Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány című regénye) alapján kellett kérdésekre válaszolniuk. A 2. feladat könyvtári fogalmakat tartalmazó keresztrejtvény volt. A harmadik: regények felismerése néhány mondatos fülszövegük alapján. Negyedikként igaz-hamis játékot játszottunk a kézikönyv típusokkal (szótár, lexikon, enciklopédia). Végül 3 tételes ajánló bibliográfiát kellett összeállítani egy véletlenszerűen kihúzott témakörből.

A versenyzők törték a fejüket erősen, derekasan megküzdöttek a feladatokkal és egymással, de közben - remélem - jól is érezték magukat! 
A végeredmény illetve a végső sorrend így alakult ki:

I. helyezett:    Urbán Lilla 6.a;
II. helyezett:   Katona Kornél 6.a;
III. helyezett:  Deák Hanna 6.t és Szabó Róbert 6.t;
IV. helyezett:  Gong Daisy Annie 5.t (a legjobb az ötödikesek között);
V. helyezett:   Bozóky Máté 6.a
VI. helyezett:  Krizsán Viktória 5.t és Oroszi Ádám 6.b.

Mindenki kapott jutalmat és emléklapot, a legjobbak pedig továbbjutottak a megyei könyvtárhasználati versenyre.
Az eredményekhez szívből gratulálok mindenkinek: Marika néni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr724960195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása