Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

17.
április

VERS ÉS ZENE

kkt  |  1 komment

p1140185A húsvétot megelőző időpont miatt erre a hétre jutottak a költészet napi programok nálunk az iskolában és a városban is. Az iskolában csütörtökön háromnegyed 8-kor felső tagozatosaink versmondásával kezdődött a nap, városunkban pedig szerdán és csütörtökön került megrendezésre a II. Kortárs Vers-Zene Fesztivál.
A fesztivál egyik költő vendége a könyveiből nálunk is jól ismert Lackfi János volt. A nap folyamán a közönség hallhatta saját felolvasásban verseit, beszélgethettünk vele, s az esti koncerten megzenésítve is hallhattunk jó néhányat versei közül (Lovasi András és a "Véletlen" előadásában). Könyvtárunk Lackfi János kötetei: "A buta felnőtt", a "Törpe és óriás között", a "Kövér Lajos színrelép" és a "Bögre család" gazdagabbak lettek a költő kedves bejegyzéseivel. Kattints a címekre, s láthatod -- kölcsönözd ki, s elolvashatod! Visszatérve a tegnap reggeli költészetnapi versmondásra, sokunkat -- előadókat és közönséget -- hoztak közelebb az elhangzott Kányádi Sándor és Radnóti Miklós versek az irodalomhoz. Köszönet érte a rendezőnek, Jakab Sándorné Erzsike néninek, és az előadóknak. Íme néhány fotó a rendezvényről:

Kapcsolódó korábbi bejegyzések:
Ma van a költészet napja Versmondók a könyvtárban Lackfi János: Kutya egy példányban. Elmondja: Mák Bernadett, 2.a Lackfi János: Szerelem. Elmondja Szedmák Réka, 2.t Kányádi Sándor: Hallgat az erdő. Elmondja Végh Titanilla, 4.a Kányádi Sándor: A tavon. Elmondja Tóth Ádám, 4.a A költő, akit hallgatni kell Kulturális események 3. Kányádi Sándor kvíz Gyereknapra "Hazatért" az egyik elveszített könyv

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalvariakt.blog.hu/api/trackback/id/tr464928725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása