Kálváriások könyvtári blogja

CÍMÜNK: -- Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola könyvtára, 3200 Gyöngyös, Kócsag út 40. -- E-MAIL: konyvtar[kukac]kalvaria[pont]sulinet[pont]hu -- RÉGI BLOGUNK (2007.07. - 2012.04.): http://kalvariakt.klog.hu

    realika-logo

Tanároknak és diákoknak egyaránt ajánlom a REALIKA digitális foglalkozásgyűjteményt, amely mostantól megtalálható az oldalsávban a "Hasznos weblapok" között.

A gyűjteményben található e-tananyagok a természettudományi tantárgyak iskolai kötelező tananyagának egy részét dolgozzák fel, elsődlegesen a 13-18 éves korosztály számára.

A leckék hatalmas mennyiségben tartalmaznak illusztrációkat, animációkat, filmeket, modelleket és feladatokat. A fejlesztők célja nem csak a tanítás-tanulás folyamat segítése, hanem a tanári felkészülés megkönnyítése is, ezért a leckékhez tanári verzió is tartozik, ami lehetőséget ad a módszertani megjegyzések készítése mellett szakmai kiegészítésekre, óravázlat készítésére is.
Az adaptált tananyag-rendszer az alábbiak szerint épül fel:
- 59 biológia lecke
- 59 fizika lecke
- 63 kémia lecke
- 70 matematika lecke.
Nézzétek meg, nagyon szemléletes, segít a tanulásban!

Szólj hozzá!

p1130278_blograAz idén már 20. alkalommal került megrendezésre az országszerte sok tehetséges fiatalt megmozgató Zrínyi Ilona Matematikaverseny. Szervezője a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány. Az idei évtől összevonják a Gordiusz Matematikaversennyel. Az országos döntő ideje és helyszíne: 2009. április 8-10., Kecskemét.
A Heves megyei verseny eredményhirdetése ma délután zajlott iskolánkban.
Néhány imponáló számadat a résztvevőkről:
A verseny első fordulóját összesen 70092 magyar általános és középiskolás oldotta meg az idén. A résztvevők közül 16262 határon túli: felvidéki, erdélyi, kárpátaljai, vajdasági diák.
Heves megyében 6 város 8 iskolájában zajlott a megyei forduló 1891 résztvevővel. Közülük a legeredményesebb 136 kapott meghívást a mai eredményhirdetésre.
Jó volt látni a sok kedves, mosolygós arcot. Gyerekek, tanárok, szülők együtt örültek az elért eredményeknek.
p1040696_kiss-patrikIskolánkból a legjobb eredményt Kiss Patrik 3.c osztályos tanulónk érte el, aki 11. helyen végzett. Az egész iskola nevében ezúton is gratulálok neki!
A fenti fotóra kattintva megnyílik a webalbum, amelyben az összes használható kép megtalálható. Kellemes nézelődést kívánok!

A Heves Megyei Online február 22-én ezt írta a Zrínyi verseny területi fordulójáról.

Szólj hozzá!

asj-kap-51Mostanában itt a könyvtárban kevesen indultok villámháborúba, pláne hosszú hadjáratba. "Még szerencse!" -- gondolhatja az, aki nem járt még a Honfoglaló.hu-n, és nem tudja, hogy teljesen békés és szigorúan virtuális csatákról van szó, egy remek internetes játék keretében. Bizony hajdanán én is gyakrabban elcsábultam, és beálltam a gyerekek mellé, "segíteni" a tippelésben. (Ez még akkor volt, amikor nem kellett blogot írni!!!)
Kíváncsi vagyok rá -- (nem minden ok és cél nélkül, de erről majd később!) -- hogy szoktatok-e otthon vagy az iskolában honfoglalózni.
Kérlek, szavazzatok az itt látható "szavazólapon". Egyben kipróbálhatjuk együtt az internetes szavazást is. Nekünk új, de ha "működik", indíthatunk máskor is hasonlókat.

5 komment

Mesélj Európa! -- Tales from Europe

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása